De populairste dagbladen in Nederland

Er zijn in Nederland in totaal zeven landelijke betaalde ochtendbladen. Dit zijn de Telegraaf, de Volkskrant, Het Financieel Dagblad, het Nederlands Dagblad, Trouw, NRC Next en het Algemeen Dagblad. NRC Next verschijnt alleen op de werkdagen en de andere bladen komen ook op zaterdag in de bus vallen. Er zijn ook nog drie avondbladen, dit zijn het Parool, het Reformatorisch Dagblad en het NRC Handelsblad. Er zijn ook nog veel regionale kranten. Daarnaast zijn er nog twee landelijke gratis kanten en dat zijn de Spits en de Metro. DAG was er voorheen ook maar dat is sinds 2008 gestopt. In 2012 is voor het laatst De Pers verschenen.

Er zijn veel mensen die dagelijks de krant lezen. Veel huishoudens hadden in 2008 nog een krant in de brievenbus, maar dat is inmiddels veel minder geworden omdat mensen de krant op internet kunnen lezen. Daarnaast wordt het laatste nieuws veel op internet bekeken. Er zijn mensen die iedere dag via de website de krant lezen. Voorheen hadden ze de krant wellicht in de brievenbus, maar dat is nu veranderd want nu hebben zij de kant via de mail of de website van de aanbieder. Je kunt ook online nieuws zoeken of naar een bepaalde pagina surfen als je bijvoorbeeld alleen het buitenlands nieuws wilt zien of wanneer je alleen sport wilt bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>